Novi interijeri

Uređenje interijera kafića Pek`s

Kafić Pek`s nalazi se u jednom od najpoznatijih hrvatskih marijanskih svetišta Mariji Bistrici, u glavnoj ulici, točno nasuprot Kalvarije koja pljeni pogled svojim zelenilom.
Vlasnici kafića u istoj kući imaju u vlasništvu i malenu pekarnicu.
Zato je i inicijalna ideja o uređenju kafića potekla iz zamisli da kafić pristaje uz pekarnicu i da ima formu zdravlja u kojemu možete uživati uz kavicu i pecivo.
Kako vlasnica voli zelenilo i livadu te prirodne elemente drvo i kamen, ideja o budućem prostoru krenula je u „zelenom“ smjeru.

Uređenje interijera kafića Pek's, Studio za dizajn interijera M2 Ideja

Uređenje interijera kafića Pek's, Studio za dizajn interijera M2 IdejaKombinacija zelenih tonova na zidu i stropu djeluje osvježavajuće i opuštajuće, a doživljaj upotpunjuje fototapeta iznad klupe za sjedenje (iz kolekcije Komarovih fototapeta, Velmax).
Klupa od punog drveta rađena je po mjeri baš kao i stolovi koji imaju odgovarajuću formu kako bi se što bolje iskoristio prostor. S lijeve strane od ulaza stolovi su okrugli kako se mušterije ne bi udarale i provlačile uz oštre rubove , dok su s desna pravokutni stolovi kako bi geometrijski razigrali prostor a maksimalno se prilagodili malenoj kvadraturi kafića (cca 40m2). Odabrana je tamnija, crvenkasta boja drveta kako bi se stvorilo toplije ozračje.

Šank je obložen kamenom oblogom te se uzdiže poput kamene stijene iznad potočića i savršeno se uklapa s poliranim kamenim podom koji ispod površine krije podno grijanje.
Odlučivši se na varijantu podnog grijanja u kombinaciji s kamenom oblogom estetski se rješava problem grijaćih tijela koja je u malom prostoru teško neprimjetno postaviti.

Uređenje interijera kafića Pek's, Studio za dizajn interijera M2 IdejaUz šank nalaze se šankerski stolci (talijanske tvrtke Metal Mobile) izrađeni od lijevane mat bijele plastike koji svojim dizajnom u kombinaciji s inoxom daju moderniju notu cijelom prostoru. Preostali stolci u prostoru kombiniraju zelenu i bijelu varijantu.
Osim što ovi stolci odlično izgledaju vrlo su udobni za sjedenje, a odlični za održavanje u prostorima gdje često dolazi do raznih nezgodica s prolivenom kavicom.

Ogledala s desne strane ulaza nabavljena su u Ikei kao i visilice od aluminija koje prostoru daju poseban šarm. Vlasnica je oduševljena kako su se nenametljivo uklopile u prostor, a opet ih svi primjećuju kao zgodan detalj. Ogledala pak reflektiraju fototapetu, djelomično proširuju prostor, a svojim interesantnim oblikom upotpunjuju zid koji bi u ovoj verziji teško podnio uokvirene slike.

Ovako uređen kafić prema riječima njegovih vlasnika nerijetko plijeni poglede s ceste, prolaznike privlači svojom svježinom i dojmom opuštenosti koji nam je svima bitan u ovim hektičnim vremenima.

Uređenje interijera kafića Pek's, Studio za dizajn interijera M2 Ideja

Pogledajte više o projektima dizajna interijera na stranicama Studija za kreativno uređenje interijera, M2 Ideja.

Bosiljka Antolković
dipl.ing.
dizajner interijera

gsm: 098/49 40 93
e-mail: kreativa@m2-ideja.hr
web: www.m2-ideja.hr

© 2010 | Sva prava pridržana. m² ideja

SEO optimizacija dimedia.hr